паладин

(image)

Витези највеће преданости, Паладини заклеше своју снагу не краљу нити круни, већ самим идеалима; витештва, и повјереништва над свим што је добро. Могу служити у разнобојним војскама, али им је прва оданост према дружинама свога кова — тајним, монашким редовима што превазилазе политичке и културне границе. Владари су понекад обазриви према паладину, јер је његова вијерност јака таман колико господара му исказана врлина. Ово је завело неке с мрачнијим наумима да покушају што оклеветати што разгнати ове дружине, или рјеђе, испреду разрађене сплетке којима би у служби задржали ове иначе постојано вијерне ратнике.

Посвећени паладини обично нису тако страхопоштовани као велевитези који предводе већину војски, али су свеједно првокласни борци. Поред тога, мудрост и вјера подаје овим ратницима-монасима извјесне необичне способности; паладин је непоколебљив пред магичним и неприродним појавама, а већина их је и понешто упућена у медицину и видарство.

Посебне напомене: Употребом јуриша удвостручава се нанесена, али и примљена штета; не утиче на одбрамбену одмазду. Волшебни напад ове јединице наноси огромну штету магичним створењима, а чак и неким овосвјетским. Ова јединица познаје основе лијечења.

(portrait)

Information

Advances from: витез
Advances to:
Cost: 58
УП: 65
кретање: 8
XP: 150
ниво: 3
поредак: lawful
Id: Paladin
Abilities: лијечење +4

Attacks (damage × count)

(image)мач
блиски
8 × 5
волшебни
(image)бојно копље
блиски
15 × 2
пробој
јуриш

отпорности

(icon) сјечиво20% (icon) пробој-20%
(icon) удар30% (icon) ватра0%
(icon) мраз0% (icon) волшебни60%

Terrain

TerrainMovement CostDefense
(icon) Fungus420%
(icon) брда240%
(icon) дубока вода0%
(icon) замак140%
(icon) клизавица230%
(icon) мочвара420%
(icon) обалски гребен330%
(icon) пећина420%
(icon) пијесак230%
(icon) планине0%
(icon) плитка вода420%
(icon) равница140%
(icon) расцеп0%
(icon) село140%
(icon) шума330%
Last updated on Fri Apr 20 11:52:04 2018.