Нага-зефир / Наги-зефир

(image) (image)

Южните наги обичат да разказват любопитна история за Духа на вятъра, Зефра и ефирният шакрам:

В далечното минало е имало боец с шакрам и легендарни умения. Разказват, че е могъл да среже моретата с буря от ножове, да повали стотина бойци преди и един да го достигне, да отблъсне хиляди стрели без да бъде ударен. Наричат го Ксилрикс и той бил войн с ненадминат талант и арогантност. Винаги е бил готов да се хвали с могъществото си на всеки и всички, който биха го слушали. Един ден, докато се фукал пред група от млади наги, той избрал за цел свещено Алнайско дърво.

'Гледайте', ревнал той и сцепил дървото на две.

В този момент могъщ вятър го обгърнал и гласът на Духа на вятъра отекнал в ушите му: 'Мислиш се за могъщ, задето убиваш беззащитните ми деца? Макар да си талантлив, никой смъртен не бива да предизвиква боговете.'

Ксилрикс отвърнал: 'Изправи се срещу мен, дух. Не ме е страх. Против моите пръстени, нито оръжие, нито стомана или вода или вятър, ще ми устои.'

Вятърът се завъртял дори по-бързо, вихър от сила се издигал във въртяща се спирала, танц на гнева. Ксилрикс усетил как се издига над земята и се върти невероятно бързо, попаднал напълно в ръцете на Зефра. Лицето му се изкривило от ужас, той пуснал пръстените си и тогава видял в бясната вихрушка - мощното движение на пръстеновидните шакрими, вплетени в самия вятър.

Бурята изчезнала толкова бързо, колкото се бе появила и пуснала Ксилрикс върху счупените му оръжия. Когато най-после се прибрал у дома, много дни по-късно, той обявил новото си име: Зефир, войн, който служи на Вятъра, чрез който ножовете му летят.

Старите истории водят елитните войни на това наследство да се съсредоточат над шакрама, но това не значи, че са слаби в близък бой, тъй като небалансираният шакрам може да бъде подсилен с шипове и по-малки ножове.

(portrait)
(portrait)

Information

Advances from: Нага-метател
Advances to:
Cost: 46
HP: 53
Moves: 7
XP: 150
Ниво: 3
Уклон: неутрален
Id: Naga Zephyr
Abilities:

Attacks (damage × count)

(image)шакрам(blade attack) острие7 × 4(melee attack) близък бой
(image)шакрам(blade attack) острие9 × 4(ranged attack) стрелба

Устойчивост

(icon) острие0% (icon) пробождане0%
(icon) сблъсък0% (icon) огън0%
(icon) студ0% (icon) магия0%

Terrain

TerrainMovement CostDefense
(icon) Fake Shroud0%
(icon) Flat250%
(icon) Frozen220%
(icon) Fungus240%
(icon) Unwalkable0%
(icon) Блато160%
(icon) Гора350%
(icon) Дълбоки води160%
(icon) Замък250%
(icon) Крайбрежен риф270%
(icon) Песъчлив терен160%
(icon) Пещера250%
(icon) Планини550%
(icon) Плитки води160%
(icon) Селище160%
(icon) Хълмове350%
Last updated on Thu Apr 25 00:41:14 2024.