Пустинен пътешественик

(image)

Из дневника на Бала, Пустинният наблюдател:

"...Днес беше шестият ден. Шест дена преследване без сън и без почивка... не, че са ми нужни. Кървавоокият Рок открадна твърде много от стадото, за да задоволи страшния си апетит. Трябва да го убия, преди кервана да загине. Проследих го дотук и без значение колко далеч ще ме отведе, аз ще го настигна.

...Проклятие! Гадината беше само на неколкостотин метра от мен, но слънцето ми влезе в очите! Успях да го нацеля с няколко стрели, но само го забавих. Нищо, изглежда, че се изтощава повече от мен. Още малко късмет и ще го хвана преди да достигне планините.

...Единадесети ден. Обградих създанието, след като кацна на един хълм, но там имаше още три птици, които не предвидих. Рок са свирепи създания отблизо. Да се бия с един е трудна задача, ала четири наведнъж? За щастие донесох втората си брадва, иначе щях да претърпя сериозна рана в борбата. В момента чакам марлята на крака ми да засъхне, преди да убия останалите две птици. След това ще мога да се нахраня и да почина.

...Дори за мен е изненадващо, че пропътувах почти половината Северни пустини за двадесет и един дена. На кервана щеше да му отнеме близо три месеца, ала все пак моите обстоятелства бяха по-наложителни. Хубавото е, че се снабдих със посолено месо на рок по пътя, което ще бъде радостно лакомство за децата. Ще бъде хубаво да видя и другите пътешественици. Историята ми надали ще ги впечатли, но поне ще е по-хубава от срещата ми с онзи уайверн..."

 

Information

Advances from: Пустинен бродник
Advances to:
Cost: 55
HP: 62
Moves: 6
XP: 150
Ниво: 3
Уклон: лиминален
Id: Dune Wayfarer
Abilities:

Attacks (damage × count)

(image)брадва(blade attack) острие8 × 4(melee attack) близък бой
(image)хунски лък(pierce attack) пробождане8 × 4(ranged attack) стрелба

Устойчивост

(icon) острие0% (icon) пробождане20%
(icon) сблъсък0% (icon) огън0%
(icon) студ0% (icon) магия10%

Terrain

TerrainMovement CostDefense
(icon) Fake Shroud0%
(icon) Flat140%
(icon) Frozen320%
(icon) Fungus250%
(icon) Unwalkable0%
(icon) Блато230%
(icon) Гора250%
(icon) Дълбоки води0%
(icon) Замък160%
(icon) Крайбрежен риф230%
(icon) Песъчлив терен150%
(icon) Пещера240%
(icon) Планини260%
(icon) Плитки води320%
(icon) Селище160%
(icon) Хълмове260%
Last updated on Mon May 20 00:41:18 2024.