Wesnoth logo
Wesnoth Units database

паладин

(image)

Витези највеће преданости, Паладини заклеше своју снагу не краљу нити круни, већ самим идеалима; витештва, и повереништва над свим што је добро. Могу служити у разнобојним војскама, али им је прва оданост према дружинама свога кова — тајним, монашким редовима што превазилазе политичке и културне границе. Владари су понекад обазриви према паладину, јер је његова верност јака таман колико господара му исказана врлина. Ово је завело неке с мрачнијим наумима да покушају што оклеветати што разгнати ове дружине, или ређе, испреду разрађене сплетке којима би у служби задржали ове иначе постојано верне ратнике.

Посвећени паладини обично нису тако страхопоштовани као велевитези који предводе већину војски, али су свеједно првокласни борци. Поред тога, мудрост и вера подаје овим ратницима-монасима извесне необичне способности; паладин је непоколебљив пред магичним и неприродним појавама, а већина их је и понешто упућена у медицину и видарство.

Посебне напомене: Употребом јуриша удвостручава се нанесена, али и примљена штета; не утиче на одбрамбену одмазду. Волшебни напад ове јединице наноси огромну штету магичним створењима, а чак и неким овосветским. Ова јединица познаје основе лечења.

Information

напредује из: витез
може постати:
кошта: 58
УП: 65
Кретање: 8
ИП: 150
Level: 3
поредак: законит
IDPaladin
способности: лечење +4

Напади (damage - count)

(image)мач
блиски
8 - 5
волшебни
(image)бојно копље
блиски
15 - 2
пробој
јуриш

отпорности

(icon) сечиво20% (icon) пробој-20%
(icon) удар30% (icon) ватра0%
(icon) мраз0% (icon) волшебни60%
 
(portrait)

терен

трошак кретања
теренодбрана
(icon) брда240%
(icon) гљиварски гај420%
(icon) дубока вода-0%
(icon) замак140%
(icon) клизавица230%
(icon) мочвара420%
(icon) обалски гребен330%
(icon) песак230%
(icon) пећина420%
(icon) планине-0%
(icon) плитка вода420%
(icon) равница140%
(icon) расцеп-0%
(icon) село140%
(icon) шума330%