Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Mágus
Mágusnő

(image) (image)

Az emberek gyakran fürkészik világuk működését, amiben élnek. Néhányan arra törekednek, hogy ezt ne csak puszta képzelgésként űzzék, és ezt teszik meg életük fő céljának. Bármelyik mágus, aki érdemes erre a címre, legalább egy évtizedet tanulással töltött, és olyan tudást halmozott fel, amely megkülönbözteti őt a többi embertől. Ezek a nők és férfiak, akik teljesen a bölcsesség hajszolásának szentelik magukat nagyon kilógnak egy olyan világban, ahol csak kevesen tudnak írni és olvasni. Rendjük a reménykedő nemesség gyermekeivel van feltöltve, és azokkal, akik menekülnek a testi munka szellemi elhanyagolása elől.

Ironikus, hogy az ő tudásukkal, amely teljes egyeduralmat biztosít számukra, a mágusok társasága vezethetné a társadalmat, hogyha egyáltalán megpróbálnák ezt. Bárhogy is, igazi szerelmük nem a pénz vagy a hatalom, és azok, akik a mágia tudományát ilyen célok elérésére használják, gyakran nélkülözik az igazi elkötelezettség, amely a tudás teljes elsajátításhoz szükséges.

Testileg törékenyek és nem ismerik a harcot, azonban birtokában vannak olyan képességeknek, amelyek nagyon előnyösek a csatában.

Megjegyzés: Ennek az egységnek van mágikus támadása, amellyel mindig jó eséllyel célba talál.

Szintlépés ebből:
Szintlépés mivé: Fehér mágus Vörös mágus
Ár: 20
ÉP: 24
Lépés: 5
TP: 60
Szint: 1
Beállítottság: igazságos
IDMage
Képességek:
(image)bot
ütés
5 - 1
közelharc
(image)lövedék
tűz
7 - 3
távolsági harc
mágikus
Ellenállások:
vágás0%
szúrás0%
ütés0%
tűz0%
hideg0%
földöntúli20%
TerepLépéspontköltségVédekezés
Barlang240%
Dombság250%
Erdő250%
Falu160%
Gombamező250%
Hegyvidék360%
Homok230%
Járhatatlan terület-0%
Jégvidék320%
Mocsár320%
Mély víz-0%
Sekély víz320%
Síkság140%
Várkastély160%
Zátony230%
Áthatolhatatlan terület-0%