Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Metsästäjä

(image)

Metsästys on yleinen urheilulaji jalosukuisten joukossa, mutta se voi olla myös aatelittomien toimeentulona. Aivan kuten muistakin ammateista, myös metsästäjistä löytyy oman alansa mestareita. Metsästäjät tuntevat kaikki alansa temput ja ovat kokeneita erämaassa suunnistamisessa, jäljittämisessä ja jousen käytössä. He ovat hyviä ampumaan liikkuvia ja piileskeleviä kohteita. Se on vuosien saatossa riistanammunnasta saatu kyky, joka varuskunnan jousimiehiltä yleensä puuttuu.

Mestarimetsästäjät palkataan niiden ryhmien toimesta, jotka asuvat erämaassa tai ovat vain kulkemassa sen läpi, ovat he sitten lainkuuliaita, tai niitä, jotka taistelevat sitä vastaan. Jopa luonnolla itsellään voi olla kuolettavia yllätyksiä, ja jokainen komentaja, joka epäonnistuu hyvän oppaan värväämisessä, voi menettää miehensä pelkästään maastolle. Hyvät metsämiehet voivat säästää elämiä, helpottaa matkustusta, hankkia ruokaa, ja heidän kykynsä jousen kanssa on enimmäkseen hyödyksi taistelussa.

Erityistiedot: Tämä yksikkö on kokenut tarkk’ampuja. Se osuu hyökätessään melko varmasti viholliseen maastosta riippumatta.

Ylenee yksiköstä: Ansoittaja
Ylenee yksiköksi:
Hinta: 54
EP: 57
Liikkuminen: 5
KP: 150
taso: 3
Suuntautuminen: kaoottinen
IDHuntsman
Erikoistaidot:
(image)tikari
viilto
5 - 4
lähitaistelu
(image)jousi
lävistys
9 - 4
kaukotaistelu
tarkk’ampuja
Vastustukset:
viilto0%
lävistys0%
murskaus0%
tuli0%
kylmä0%
salatiede20%
maastoLiikkumiskustannusPuolustus
hiekkaa230%
jäätynyt320%
koralliriutta230%
kulkukelvoton-0%
kylä160%
linna160%
luola240%
matalaa vettä320%
metsä260%
mäkiä250%
sienilehto250%
suo260%
syvää vettä-0%
tasamaa140%
vuori360%
ylitsepääsemätön-0%