Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Magiker

(image) (image)

Människor begrundar ofta hur världen de lever i är beskaffad. Vissa söker sig bortom sådana drömmerier och viger sitt liv åt dessa frågor. Alla magiker värdiga sin titel har tillbringat minst ett decennium med studier och tagit till sig kunskaper som vida särskiljer dem från mängden. Dessa män och kvinnor som hängett sig helt och hållet till sökandet efter kunskap står i bjärt kontrast i en värld där få kan läsa och skriva. Bland dem kan man träffa på hoppfulla adelsfamiljers barn och de som söker fly undan det intellektuella tomrummet i kroppsligt arbete.

Det är ironiskt att magikernas skaror säkerligen skulle kunna regera i samhället med deras samlade och monopoliserade kunskap, om de bara satte det i hågen. Deras sanna kärlek är dock varken pengar eller makt, och de som ser studiet av magins konster som ett medel till sådana mål saknar ofta övertygelsen som krävs för sant bemästrande.

Även om magiker är fysiskt bräckliga och obekanta med strid, så besitter de ändå vissa kunskaper som kommer väl till pass i sådana situationer.

Anmärkning:

Speciella noteringar: Denna trupp har magiska attacker vilka alltid har en stor chans att träffa en fiende.

Befordras från:
Kan befordras till: Vit magiker Röd magiker
Kostnad: 20
HP: 24
Förflyttning: 5
EP: 60
Nivå: 1
Sinnelag: redbar
IDMage
Förmågor:
(image)stav
kross
5 - 1
närstrid
(image)projektil
eld
7 - 3
distans
magisk
Motståndskraft:
hugg0%
stick0%
kross0%
eld0%
frost0%
ockult20%
TerrängFörflyttningskostnadFörsvar
Berg360%
By160%
Djupt vatten9920%
Grotta240%
Grottvägg9940%
Grunt vatten320%
Klyfta9920%
Kullar250%
Sand230%
Skog250%
Slätt140%
Snö320%
Svampdunge250%
Träsk320%