Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Hellebaardier

(image)

Een hellebaard is een zeer zwaar wapen, ingewikkeld in gebruik maar zeer krachtig in de handen van een expert. Het is ook veel handiger dan de speer waar hij van is afgeleid. Zoals elke hellebaardier je kan vertellen heeft het wapen vier spitse punten, twee meer dan een speer of piek, te weten de top, het blad, de spies aan de basis van de schaft en het middenpunt op het blad, welke gebruikt wordt in een beweging terug richting de drager. Dit alles maakt het een veelzijdig wapen in lijf-aan-lijf aanvallen, vooral tegen cavalerie.

Echter, een hellebaard is aanmerkelijk duurder om te maken dan een speer, en in de handen van een beginneling een stuk minder effectief. In de legers van Wesnoth is het gebruikelijk enkel aan de beproefde piekeniers, die hun wapenbeheersing reeds aangetoond hebben, dit wapen te overhandige.De beste soldaten worden geselecteerd om hellebaardiers te worden. Ook al is de hellebaard trager dan het zwaard, de schade die het aanricht is dodelijk. Hellebaardiers zijn altijd de eersten om een slag toe te dienen, zowel bij aanval als bij verdediging.

Bijzonderheden:

Bijzonderheden: Door zijn lange wapen is de eerste klap in een gevecht altijd voor deze eenheid, ook wanneer hij verdedigt.

Promoveert van: Piekenier
Promoveert tot:
Prijs: 44
HP: 72
Zetten: 5
XP: 150
Rang: 3
Alliantie: gezagsgetrouw
IDHalberdier
Vermogens:
(image)hellebaard
puntig
15 - 3
dichtbij
initiatief
(image)hellebaard
scherp
19 - 2
dichtbij
Weerstanden:
scherp0%
puntig40%
stomp0%
vuur0%
kou0%
mysterieus20%
TerreinZettenVerdediging
Afgrond9920%
Bergen360%
Bos250%
Diep water9920%
Dorp160%
Grasland140%
Grot240%
Grotwand9940%
Heuvels250%
Moeras320%
Ondiep water320%
Paddenstoelenveld250%
Sneeuw320%
Zand230%