Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Fehér mágus
Fehér mágusnő

(image) (image)

Néhány mágus, miután megismerte a világot maga körül, és megtapasztalta a szenvedést és küzdelmet, amiben az emberiségnek túl gyakran van része, úgy találta, hogy nem bújhat el a tanulmányai mögé. Ezek a nők és férfiak feladják a mágusok életét, és szerzetesi rendekhez csatlakoznak, olyan képességeknek élnek, amik a közjó érdekét szolgálják. Életcéljuknak megfelelően gyakran vándorolnak, hogy betegségeket és sérüléseket gyógyítsanak.

A fehér mágus a harcban gyenge, de ismeri a gyógyítás titkait. A körülötte lévő egységek felépülnek sebeikből, mintha csak egy faluban lennének. A fehér mágus az élőholtak és más természetellenes lények rettegett ellenfele: fehér fényű támadása különösen hatásos ellenük.

Megjegyzés: Ennek az egységnek van mágikus támadása, amellyel mindig jó eséllyel célba talál. Ennek az egységnek a földöntúli támadása óriási sebzést okoz az élőholtaknak, de néhány még élőnek is. Ez az egység képes gyógyítani a körülötte állók sebződéseit, valamint kigyógyítani őket a mérgezésből.

Szintlépés ebből: Mágus
Szintlépés mivé: Fénymágus
Ár: 40
ÉP: 35
Lépés: 5
TP: 150
Szint: 2
Beállítottság: igazságos
IDWhite Mage
Képességek: méregűzés, gyógyítás +8
(image)bot
ütés
6 - 2
közelharc
(image)fénycsóva
földöntúli
9 - 3
távolsági harc
mágikus
Ellenállások:
vágás0%
szúrás0%
ütés0%
tűz0%
hideg0%
földöntúli40%
TerepLépéspontköltségVédekezés
Barlang240%
Dombság250%
Erdő250%
Falu160%
Gombamező250%
Hegyvidék360%
Homok230%
Járhatatlan terület-0%
Jégvidék320%
Mocsár320%
Mély víz-0%
Sekély víz320%
Síkság140%
Várkastély160%
Zátony230%
Áthatolhatatlan terület-0%