Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Pyhä ritari

(image)

Pyhät ritarit, ritareista hyveellisimmät, ovat vannoneet voimansa, eivät kuninkaalle tai kruunulle, vaan ihanteelle itselleen – ritarillisuudelle ja tunnolliseselle hyvien asioiden hoitamiselle. He palvelevat maailman armeijoissa, mutta heidän ensisijainen lojaaliutensa usein kuuluu omille ryhmilleen: salaisille luostarimaisille järjestöille, jotka ylittävät poliittiset ja kulttuuriset rajat. Joskus hallitsijat ovat hyvin varuillaan heidän kanssaan, sillä pyhän ritarin lojaalius on vain niin vahvaa kuin läänin näennäinen hyveellisyys. Tämä on johtanut monia salailevia ja kunnianhimoisia hallitsijoita syyttämään ja hajottamaan näitä ryhmiä tai, joskin harvemmin, manipuloimaan monimutkaisilla petoksilla pitääkseen nämä muutoin vankkumattomat joukot palveluksessa.

Perinpohjaiset pyhät ritarit eivät yleensä ole niin pelottavia kuin ”mahtiritarit” ovat suurimmassa osassa armeijoista, mutta he ovat ensimmäisen luokan taistelijoita joka tapauksessa. Lisäksi viisaus ja hurskaus antaa näille soturimunkeille tiettyjä eriskummallisia ominaisuuksia. Pyhä ritari on erittäin voimakas taistellessaan maagisia tai epäluonnollisia asioita vastaan, ja useimmilla on joitakin taitoja hoivaamisessa ja parantamisessa.

Erityistiedot: Tämä yksikkö tekee rynnäköidessään kaksinkertaiset vauriot, mutta myös kärsii kaksinkertaisesti. Puolustaessaan yksikkö tekee vauriota normaalisti. Tämän yksikön salatiedehyökkäys tekee valtavaa vahinkoa maagisille olennoille, ja jopa joillekin maallisille olennoille. Tämä yksikkö kykenee perustason hoivaamiseen.

Ylenee yksiköstä: Ritari
Ylenee yksiköksi:
Hinta: 58
EP: 65
Liikkuminen: 8
KP: 150
taso: 3
Suuntautuminen: lainkuuliainen
IDPaladin
Erikoistaidot: hoivaa +4
(image)miekka
salatiede
8 - 5
lähitaistelu
(image)peitsi
lävistys
15 - 2
lähitaistelu
rynnäkkö
Vastustukset:
viilto20%
lävistys-20%
murskaus30%
tuli0%
kylmä0%
salatiede60%
maastoLiikkumiskustannusPuolustus
hiekkaa230%
jäätynyt230%
koralliriutta330%
kulkukelvoton-0%
kylä140%
linna140%
luola420%
matalaa vettä420%
metsä330%
mäkiä240%
sienilehto420%
suo420%
syvää vettä-0%
tasamaa140%
vuori-0%
ylitsepääsemätön-0%