Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Skuggmagiker

(image) (image)

Den fruktan som svart magi injagar härrör huvudsakligen från okunskapen om den hos gemene man. Skuggmagiker har börjat tränga in i hemligheterna om liv och död, av vilket det senare är alltför lätt att vålla. Detta arbete ger dem de första glimtarna av kopplingen mellan själen och materian, och de första lyckade experimenten i att manipulera denna koppling. Det fruktansvärda som lurar bortom döden skymtar, och kommer oundvikligen att penetreras.

Trots deras planer att använda sin kunskap för att tvinga sin egen odödlighet ur naturens grepp, har de första resultaten av deras arbete omedelbara och otrevliga tillämpningar. Livet de andas in i död materia ger dem tjänare, tjänare som arbetar för dem, som dödar för dem, och aldrig ifrågasätter sina mästare. Dessa skapelser hyser den lojalitet som varje tyrann drömmer om, och det är frestande för de med minsta önskan om makt.

Anmärkning:

Speciella noteringar: Denna trupp har magiska attacker vilka alltid har en stor chans att träffa en fiende. Denna trupps ockulta attack vållar magiska varelser stor skada, men även icke-magiska varelser bör ta sig i akt.

Befordras från: Svartkonstnär
Kan befordras till: Häxmästare Nekromant
Kostnad: 32
HP: 48
Förflyttning: 5
EP: 90
Nivå: 2
Sinnelag: ljusskygg
IDDark Sorcerer
Förmågor:
(image)stav
kross
4 - 3
närstrid
(image)köldvåg
frost
13 - 2
distans
magisk
(image)skuggstöt
ockult
9 - 2
distans
magisk
Motståndskraft:
hugg0%
stick0%
kross0%
eld0%
frost0%
ockult20%
TerrängFörflyttningskostnadFörsvar
Berg360%
By160%
Djupt vatten9920%
Grotta240%
Grottvägg9940%
Grunt vatten320%
Klyfta9920%
Kullar250%
Sand230%
Skog250%
Slätt140%
Snö320%
Svampdunge250%
Träsk320%