Wesnoth logo
Wesnoth Units database

сребрни маг
Сребрна мага

(image) (image)

Многа путешествија којима маг може кренути у свом проучавању, воде до запањујуће различитих крајева. Често виђени као мудраци, или лутајући мистици, сребрни магови делају по плановима несхватљивим чак и својим сопственим колегама. Иако корисни магистеријумима који их најмљују, остају некако подвојени.

Сребрни магови имају, у ствари, сопствени ред у сталежима магова, који прикрива извесне тајне од својих савременика. Једна од таквих је способност да прелазе велике удаљености брже него што би ико то могао учинити пешке. Чланови реда сребрних магова свесрдно одбијају расправу о начинима постизања овог, чак и са другим маговима. У ретким приликама када су други успели да зађу у њихове послове, брзо би напуштали таква настојања, да више никад не проговоре о томе.

Сребрни магови су често физички вичнији од осталих магова, и њихове су могућности на бојишту неоспорне — ако неко успе да притера мага да их употреби.

Посебне напомене:Сребрни магови су добро прилагођени својој магичној природи и врло су отпорни на не-физичке нападе. Ова јединица поседује магичне нападе, којима су увек добри изгледи да погоде противника. Ова јединица се може телепортовати између између било која два празна села у власништву своје стране.

напредује из: црвени маг
може постати:
кошта: 59
УП: 48
Кретање: 6
ИП: 150
ниво: 3
поредак: неутралан
IDSilver Mage
способности: телепортација
(image)штап
удар
7 - 2
блиски
(image)пројектил
ватра
9 - 4
одступни
магичност
отпорности:
сечиво0%
пробој0%
удар0%
ватра50%
мраз50%
волшебни20%
терентрошак кретањаодбрана
бездан9920%
брда250%
гљиварски гај250%
дубока вода9920%
мочвара320%
песак230%
пећина240%
пећински зид9940%
планине360%
плитка вода320%
равница140%
село160%
снег320%
шума250%