Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Zwarte Magiër

(image) (image)

De angst voor zwarte magie door de gewone man komt vooral door de gebrekkige kennis ervan. Zwarte tovenaars zijn begonnen met het ontsluieren van de geheimen van leven en dood, de laatste die echter veel te gemakkelijk uit te lokken is. Dit werk verschaft hun de eerste kennis van de verbindingen tussen ziel en dode materie en ze slagen in de eerste experimenten deze band te manipuleren. Met het verschrikkelijke onbekende dat voorbij de dood schuilt maken ze een eerste kennismaking en ze zullen dit onvermijdelijk verder leren bevatten.

Ondanks hun plannen die ze mogelijk hebben om hun eigen onsterfelijkheid te verkrijgen hebben de eerste resultaten onmiddellijke en ongewenste effecten gehad. Het leven dat ze in dode materie opwekken kan dienaren maken die zullen werken maar ook zullen doden zonder hun meester ooit in vraag te stellen. Deze wezens hebben de trouw waarvan iedere tiran droomt en die zelfs hen die nauwelijks dromen van macht in verleiding brengt.

Bijzonderheden: Deze eenheid heeft magische aanvallen, die altijd een hoge raakkans hebben. De mysterieuze aanval van deze eenheid brengt zware verwondingen toe aan ondoden, maar ook levenden zijn niet veilig.

Promoveert van: Zwarte Adept
Promoveert tot: Zielenzuiger Dodenbezweerder
Prijs: 32
HP: 48
Zetten: 5
XP: 90
Rang: 2
Alliantie: wetteloos
IDDark Sorcerer
Vermogens:
(image)staf
stomp
4 - 3
dichtbij
(image)koudegolf
kou
13 - 2
afstand
magisch
(image)schaduwgolf
mysterieus
9 - 2
afstand
magisch
Weerstanden:
scherp0%
puntig0%
stomp0%
vuur0%
kou0%
mysterieus20%
TerreinZettenVerdediging
Afgrond9920%
Bergen360%
Bos250%
Diep water9920%
Dorp160%
Grasland140%
Grot240%
Grotwand9940%
Heuvels250%
Moeras320%
Ondiep water320%
Paddenstoelenveld250%
Sneeuw320%
Zand230%