Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Magiker

(image) (image)

Mennesker funderer ofte over sammenhengen i verdenen de lever i. Enkelte velger å ta dette steget videre fra dagdrømmer, og inn i lærdommens verden. Magikere har studert i årevis, og har visdom som stiller dem i en særstilling i samfunnet. Mens de færreste i Wesnoth kan lese og skrive gir de seg hen til å dyrke kunnskapen på heltid. Skolene er fyllt med yrende iver og lærevilje, og for de fleste studentene er det selve drømmen å slippe unnå arbeider- og jordbrukersamfunnets intellektuelle vakuum.

Det er ironisk at de lærde, med all sin visdom og et tilnærmet monopol på kunnskap, ikke finnes i ledende posisjonene i samfunnet. Forbund av magikere kunne antagelig lyktes i å kapre kontrollen over hele fylker og byer, men magikernes sanne livsmål er verken penger eller makt, De blant magikerne som ser på magi som en måte til å oppnå slike gevinster blir sjelden mestere, da de ikke lykkes i å dedikere seg fullstendig til kunnskapen.

Til tross for at de er fysisk svake og mangler kamptrening, har magikere kunster på lager som kan være svært nyttige i strid.

Merk:Spesial Enhetsens avstandsangrep er magisk, og har alltid en god treffsjanse.

Forfremmes til:
Forfremmes til: Broder av Lyset Ildmagiker
Kostnad:20
HP: 24
Forflytning: 5
XP: 60
Grad: 1
Sinnelag: hederlig
IDMage
Egenskaper:
(image)stav
slag
5 - 1
nærkamp
(image)missil
ild
7 - 3
avstand
magisk
Motstander
hugg0%
stikk0%
slag0%
ild0%
frost0%
avstand20%
TerrengForflytningskostnadForsvar
Avgrunn9920%
Dypt vann9920%
Fjell360%
Gresslette140%
Grotte240%
Grottevegg9940%
Grundt vann320%
Landsby160%
Sand230%
Skog250%
Snø320%
Soppvokst grotte250%
Sump320%
Åser250%