Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Keresztes lovag

(image)

Az erkölcsileg legtisztább lovagok, a keresztes lovagok nem a királyra és a koronára tettek esküt, hanem a saját értékítéletükre; a lovagiasságra, és minden jó védelmére. A világ minden seregében szolgálnak, de legfőképp a saját népükhöz hűségesek; titkos szerzetesi rend, ami áttöri a politikai és kulturális határokat. Az uralkodók néha óvatosak velük, mivel egy keresztes lovag hűsége csak annyira erős, mint a vezérének erkölcse. Ez vezette a sötét célúakat arra, hogy bemocskolja és elkergesse ezeket a csoportokat, vagy még ritkábban nagy tervű megtévesztéssel próbálja maradásra bírni e töretlen hűségű csapatokat.

A keresztes lovagok általában nem olyan félelmetesek, mint a nagy lovagok, akik a legtöbb sereg bajnokai, de vitathatatlanul elsőosztályú harcosok. Ráadásul a bölcsességük és alázatuk megajándékozza ezeket a harcos szerzeteseket néhány érdekes képességgel. A keresztes lovagok nagyon erősek, ha mágikus, vagy természetellenes lénnyel harcol, és a legtöbbjük ért a gyógyításhoz.

Megjegyzés: A rohamtámadás használata megkétszerezi mind az okozott, mind a kapott sebzést. Ez nem befolyásolja a védekező visszatámadást. Ennek az egységnek a földöntúli támadása óriási sebzést okoz az élőholtaknak, de néhány még élőnek is. Ez az egység képes gyógyítani.

Szintlépés ebből: Lovag
Szintlépés mivé:
Ár: 58
ÉP: 65
Lépés: 8
TP: 150
Level: 3
Beállítottság: igazságos
IDPaladin
Képességek: csillapítás +4
(image)kard
földöntúli
8 - 5
közelharc
(image)kopja
szúrás
15 - 2
közelharc
roham
Ellenállások:
vágás20%
szúrás-20%
ütés30%
tűz0%
hideg0%
földöntúli60%
TerepLépéspontköltségVédekezés
Barlang420%
Barlangfal9920%
Dombság240%
Erdő330%
Falu140%
Gombamező420%
Hasadék9920%
Hegyvidék9920%
Homok230%
230%
Mezőség140%
Mocsár420%
Mély víz9920%
Sekély víz420%