Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Sötét varázsló
Sötét boszorkány

(image) (image)

A rettegés, amit a sötét mágia táplál nagyrészt abból ered, hogy nagyon keveset tudunk róla. A sötét varázslók már megkezdték az élet és a halál titkainak feltárását, az utóbbit nagyon könnyű magunkra haragítani. Ez a munka adja az első találgatásokat a lélek és a belső szervek kapcsolatáról, és az első sikeres kísérleteket, hogy befolyásolni tudjuk ezt a kötődést. Megpillantottuk a rémisztő ismeretlent, ami megbújik a halál mögött, és elkerülhetetlen, hogy felderítsük.

Bármilyen alakjuk is legyen, hogy kiharcolják saját halhatatlanságukat a természet szorításából, munkájuk első eredményeinek azonnali és kellemetlen következményei vannak. Az élet, amelyet a halott lényekbe lehelnek, szolgáikká változtatják őket, akik dolgoznak, de még ölnek is, és soha nem kérdőjelezik meg mesterük szándékát. Ezeknek a teremtményeknek a hűségét egy zsarnok is megirigyelhetné, és hízelgő azok számára, akik csak álmodnak egy ilyen hatalomról.

Megjegyzés: Ennek az egységnek van mágikus támadása, amellyel mindig jó eséllyel célba talál. Ennek az egységnek a földöntúli támadása óriási sebzést okoz az élőholtaknak, de néhány még élőnek is.

Szintlépés ebből: Árnyak tanítványa
Szintlépés mivé: Delevény Holtidéző
Ár: 32
ÉP: 48
Lépés: 5
TP: 90
Level: 2
Beállítottság: törvénytelen
IDDark Sorcerer
Képességek:
(image)bot
ütés
4 - 3
közelharc
(image)fagyhullám
hideg
13 - 2
távolsági harc
mágikus
(image)árnyhullám
földöntúli
9 - 2
távolsági harc
mágikus
Ellenállások:
vágás0%
szúrás0%
ütés0%
tűz0%
hideg0%
földöntúli20%
TerepLépéspontköltségVédekezés
Barlang240%
Barlangfal9940%
Dombság250%
Erdő250%
Falu160%
Gombamező250%
Hasadék9920%
Hegyvidék360%
Homok230%
320%
Mezőség140%
Mocsár320%
Mély víz9920%
Sekély víz320%