Paladijn

(image)

Paladijnen zijn ridders met de hoogste idealen die gezworen hebben hun sterkte niet voor de koning maar voor de idealen van ridderlijkheid te gebruiken, in dienst van al wat goed is. Ze kunnen in de legers van Wesnoth dienst doen maar hun loyaliteit ligt vooral bij hun eigen groep: een geheime kloosterlijke orde die over zowel de politieke als culturele grenzen reikt. Heersers mistrouwen hun soms want de Paladijnen blijven enkel loyaal zolang de heerser deugdzaam blijft. Hierdoor hebben enkele van de meer genadeloos ambitieuze van hem geprobeerd deze groepen uit elkaar te halen en van hun roem te beroven of in zeldzamere gevallen complexe misleidingen op touw gezet om deze troepen aan hun kant te houden.

Paladijnen zijn typisch niet zo schrikwekkend als de 'Beroemde Ridders' die de meeste legers voorgaan maar ze zijn wel degelijk eerste klas krijgers. En bovendien laat hun wijsheid en vroomheid hun toe om hun medekrijgers met verzorging bijstaan. Ze zijn ook zeer krachtig in het bestrijden van magische of onnatuurlijke vijanden, en sommigen hebben wat ervaring met medicijnen en genezing.

Special Notes: Using a charging attack doubles both damage dealt and received; this does not affect defensive retaliation. This unit’s arcane attack deals tremendous damage to magical creatures, and even some to mundane creatures. This unit is capable of basic healing. This unit has a defense cap on certain terrain types — it cannot achieve a higher defense rating on mixed terrains with such terrain types.

(portrait)

Information

Advances from: Ridder
Advances to:
Cost: 58
HP: 65
Moves: 8
XP: 150
Rang: 3
Alliantie: gezagsgetrouw
Id: Paladin
Abilities: geneest +4

Attacks (damage × count)

(image)zwaard
dichtbij
8 × 5
witte magie
(image)lans
dichtbij
15 × 2
puntig
stormloop

Weerstanden

(icon) scherp20% (icon) puntig-20%
(icon) stomp30% (icon) vuur0%
(icon) koud0% (icon) witte magie60%

Terrain

TerrainMovement CostDefense
(icon) Bergen0%
(icon) Bevroren230%
(icon) Bos330%
(icon) Diep Water0%
(icon) Dorp140%
(icon) Grot420%
(icon) Heuvels240%
(icon) Kasteel140%
(icon) Kustrif330%
(icon) Moeras420%
(icon) Neppe Sluier0%
(icon) Onbewandelbaar0%
(icon) Ondiep Water420%
(icon) Paddenstoelen420%
(icon) Vlak140%
(icon) Zand230%
Last updated on Wed Mar 20 02:41:07 2024.