Paladijn

(image)

Paladijnen zijn ridders met de hoogste idealen die gezworen hebben hun sterkte niet voor de koning maar voor de idealen van ridderlijkheid te gebruiken, in dienst van al wat goed is. Ze kunnen in de legers van Wesnoth dienst doen maar hun loyaliteit ligt vooral bij hun eigen groep: een geheime kloosterlijke orde die over zowel de politieke als culturele grenzen reikt. Heersers mistrouwen hun soms want de Paladijnen blijven enkel loyaal zolang de heerser deugdzaam blijft. Hierdoor hebben enkele van de meer genadeloos ambitieuze van hem geprobeerd deze groepen uit elkaar te halen en van hun roem te beroven of in zeldzamere gevallen complexe misleidingen op touw gezet om deze troepen aan hun kant te houden.

Paladijnen zijn typisch niet zo schrikwekkend als de 'Beroemde Ridders' die de meeste legers voorgaan maar ze zijn wel degelijk eerste klas krijgers. En bovendien laat hun wijsheid en vroomheid hun toe om hun medekrijgers met verzorging bijstaan. Ze zijn ook zeer krachtig in het bestrijden van magische of onnatuurlijke vijanden, en sommigen hebben wat ervaring met medicijnen en genezing.

Bijzonderheden: Door een aanval in een stormloop uit te voeren worden zowel toegebrachte als ontvangen schade verdubbeld; het heeft geen effect op de verdediging. De witte magie aanval van deze eenheid brengt zware verwondingen toe aan magische wezens en sommige alledaagse wezens zijn ook niet veilig. Deze eenheid kan standaard genezing toepassen. Deze eenheid heeft een maximale verdediging op bepaalde terreinsoorten — het kan geen hogere verdediging krijgen op gemixte terreinen met deze terreinsoorten.

(portrait)

Information

Promoveert van: Ridder
Promoveert tot:
Cost: 58
HP: 65
Moves: 8
XP: 150
Rang: 3
Alliantie: gezagsgetrouw
Id: Paladin
Vaardigheden: geneest +4

Aanvallen (damage × count)

(image)zwaard
dichtbij
8 × 5
witte magie
(image)lans
dichtbij
15 × 2
puntig
stormloop

Weerstanden

(icon) scherp20% (icon) puntig-20%
(icon) stomp30% (icon) vuur0%
(icon) koud0% (icon) witte magie60%

Terrein

TerreinBewegingskostenVerdediging
(icon) Bergen0%
(icon) Bevroren230%
(icon) Bos330%
(icon) Diep Water0%
(icon) Dorp140%
(icon) Grot420%
(icon) Heuvels240%
(icon) Kasteel140%
(icon) Kustrif330%
(icon) Moeras420%
(icon) Neppe Sluier0%
(icon) Onbewandelbaar0%
(icon) Ondiep Water420%
(icon) Paddenstoelen420%
(icon) Vlak140%
(icon) Zand230%
Last updated on Wed Oct 5 02:27:11 2022.