Elfenwreker / Elfenwreekster

(image) (image)

De merkwaardige naam van de Elfenwrekers komt van een tactiek die vaak gebruikt wordt door deze ervaren boogschutters. De vijand is toegestaan om door een neppe verdedigingslinie te breken en terwijl de kwetsbare troepen achter de frontlinie volgen, breken deze boogschutters de dekking en aanval. Daarmee snijden ze de aanvoerlijnen af en omringen ze de vijand in één klap. Dit wordt soms geïnterpreteerd als een vorm van wraak voor hun broeders die eerder in de strijd verloren zijn gegaan.

De Wrekers maken nog meer dan andere Elfen deel uit van het bos, ze brengen het grootste deel van hun tijd door met de verborgen geheimen en magische wezens van het bos. Als bewakers van de natuur hebben deze Elfen de neiging om de wildernis zelfs buiten de grenzen van de bossen te verkennen en ze zijn bedreven in het doorkruisen van ruige terreinen zoals bergen en woestijnen. Zelfs in dergelijke onbekende gebieden zijn de Wrekers krachtige strijder; In de bossen, hun thuis, zijn ze bijna onaantastbaar, in staat om vijanden te vermoorden uit de schaduw met weinig kans op weerstand. Het is precies deze vaardigheid die de meeste angst in een binnenvallende strijdkracht wekt, want vechten met een kracht die nauwelijks kan worden gevolgd of gezien in de bossen laat heel weinig ruimte over voor tegenaanvallen en leidt gewoonlijk tot een verpletterende nederlaag.

Bijzonderheden: Vergeleken met andere elfen kunnen Elfenwrekers zich sneller verplaatsen en kunnen ze zich beter verdedigen op het zand, ondiep water en in de bergen. Deze eenheid valt in het bos vanuit een hinderlaag aan. De eenheid is in het bos onzichtbaar voor vijanden, behalve als ze direct naast hem staan, of als de eenheid zichzelf heeft onthuld door aan te vallen.

(portrait)
(portrait)

Information

Promoveert van: Elfenbeschermer
Promoveert tot:
Cost: 53
HP: 55
Moves: 6
XP: 150
Rang: 3
Alliantie: neutraal
Id: Elvish Avenger
Vaardigheden: hinderlaag

Aanvallen (damage × count)

(image)zwaard
dichtbij
8 × 4
scherp
(image)boog
afstand
10 × 4
puntig

Weerstanden

(icon) scherp0% (icon) puntig0%
(icon) stomp0% (icon) vuur0%
(icon) koud0% (icon) witte magie-10%

Terrein

TerreinBewegingskostenVerdediging
(icon) Bergen260%
(icon) Bevroren230%
(icon) Bos170%
(icon) Diep Water0%
(icon) Dorp160%
(icon) Grot330%
(icon) Heuvels250%
(icon) Kasteel160%
(icon) Kustrif230%
(icon) Moeras240%
(icon) Neppe Sluier0%
(icon) Onbewandelbaar0%
(icon) Ondiep Water230%
(icon) Paddenstoelen250%
(icon) Vlak140%
(icon) Zand240%
Last updated on Wed Jun 29 02:26:26 2022.