Wesnoth logo
Wesnoth Units database

мрачни чаробњак
мрачна чаробница

(image) (image)

Језа коју црна магија улива увећана је и тајновитошћу и суровим гласинама које о њој круже. Мрачни чаробњаци крећу на пут откључавања тајни живота и смрти, где је потоње тако лако нанети. Труд им указује прве светлаце повезаности душе са бесловесним, и даје прве опитне успехе у управљању овом свезом. Назиру страшну непознаницу што вреба с ону страну смрти, коју ће неизбежно до краја упознати.

Упркос сваком науму који могу гајити о употреби овог како би сопствену смртност истргли из руку природе, први исходи њиховог рада имају посредне, често нежељене примене. Живот који удишу мртвој твари може им створити слуге, такве које ће радити, али и убијати и никада преиспитивати свога господара. Ове створевине исказују оданост какву би сваки тиранин могао сањати, која ставља на искушење и оне са мрвицом жудње за моћи.

Посебне напомене: Ова јединица поседује магичне нападе, којима су увек добри изгледи да погоде противника. Волшебни напад ове јединице наноси огромну штету магичним створењима, а чак и неким овосветским.

напредује из: мрачни упућеник
може постати: косац некромант
кошта: 32
УП: 48
Кретање: 5
ИП: 90
Level: 2
поредак: хаотичан
IDDark Sorcerer
способности:
(image)штап
удар
4 - 3
блиски
(image)талас мраза
мраз
13 - 2
одступни
магичност
(image)талас сенки
волшебни
9 - 2
одступни
магичност
отпорности:
сечиво0%
пробој0%
удар0%
ватра0%
мраз0%
волшебни20%
терентрошак кретањаодбрана
брда250%
гљиварски гај250%
дубока вода-0%
замак160%
клизавица320%
мочвара320%
непролаз-0%
обалски гребен230%
песак230%
пећина240%
планине360%
плитка вода320%
равница140%
расцеп-0%
село160%
шума250%