Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Fapásztorcsemete

(image)

A fapásztorok fajtájáról csak keveset tudunk, hiszen még a tündék is csak ritkán láthatják őket. A tündéktől tudjuk, hogy ezek a lények nem a fák leszármazottai annak ellenére, hogy nagyban hasonlatosak hozzájuk. A fapásztorok a tündéktől eltérő módon, de még náluk is jobban kapcsolódnak a titokzatos tündérvilághoz. Tetteikről nincsenek ismereteink, mégis sokan magabiztosan állítják, hogy a fapásztorok a természeti világ felügyelői.

A fapásztorok a végletekig békések, de hatalmas erő birtokosai. Amikor helyet kell változtatniuk, mindig kiderül, hogy mennyire lassan teszik ezt a számukra szokatlan műveletet.

Megjegyzés: a fapásztorok regenerálódnak a körülöttük lévő természeti erők segítségével anélkül, hogy egy faluban kellene menedékre lelniük.

Megjegyzés: Ez az egység regenerálódik, így minden körben gyógyul, mintha csak faluban lenne. Az erdőkben ez az egység a rajtaütés képességével láthatatlan az ellenség számára, hacsak nem áll közvetlenül mellette, vagy nem fedi fel magát azzal, hogy támad.

Szintlépés ebből:
Szintlépés mivé: Fapásztor
Ár: 10
ÉP: 26
Lépés: 4
TP: 25
Szint: 0
Beállítottság: igazságos
IDWose Sapling
Képességek: rajtaütés, regenerálódás
(image)zúzás
ütés
6 - 2
közelharc
Ellenállások:
vágás0%
szúrás60%
ütés40%
tűz-50%
hideg10%
földöntúli-30%
TerepLépéspontköltségVédekezés
Barlang320%
Dombság230%
Erdő140%
Falu120%
Gombamező230%
Hegyvidék330%
Homok220%
Járhatatlan terület-0%
Jégvidék220%
Mocsár230%
Mély víz-0%
Sekély víz220%
Síkság120%
Várkastély120%
Zátony220%
Áthatolhatatlan terület-0%