Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Silvermagiker

(image) (image)

De många olika vägar som en magiker kan välja att studera leder till vitt skilda mål. Silvermagikerna betraktas ofta som lärda eller vandrande mystiker, men de handlar enligt en plan som ses som obskyr även bland deras kollegor. Även om de är till stor hjälp för de akademier som söker deras tjänster, så håller de sig för sig själva.

Silvermagikerna har sin egen orden bland magiker, en orden som vaktar sina hemligheter väl till och med för andra magiker. En av dessa hemligheter är deras förmåga att kunna förflytta sig över stora sträckor mycket snabbare än vad som någonsin kan göras till fots. De invigda i silverorden vägrar att ens diskutera saken med sina kollegor, och vid de sällsynta tillfällen då andra har lyckats få en glimt av deras hemligheter, har de alltid övergett sin nyfikenhet och aldrig mer talat om saken.

Silvermagiker är ofta mer fysiskt starka än andra magiker, och deras kunskaper kan onekligen komma till nytta på slagfältet, om man nu kan lyckas övertala en silvermagiker att använda dem.

Anmärkning: Silvermagiker är mycket motståndskraftiga mot många olika sorters magi.

Speciella noteringar: Silver Magi are well-attuned to their magical natures and are highly resistant to non-physical damage. Denna trupp har magiska attacker vilka alltid har en stor chans att träffa en fiende. Den här truppen kan teleportera sig mellan två tomma byar kontrollerade av dess sida.

Befordras från: Röd magiker
Kan befordras till:
Kostnad: 59
HP: 48
Förflyttning: 6
EP: 150
Nivå: 3
Sinnelag: neutral
IDSilver Mage
Förmågor: teleportera
(image)stav
kross
7 - 2
närstrid
(image)projektil
eld
9 - 4
distans
magisk
Motståndskraft:
hugg0%
stick0%
kross0%
eld50%
frost50%
ockult20%
TerrängFörflyttningskostnadFörsvar
Berg360%
By160%
Djupt vatten9920%
Grotta240%
Grottvägg9940%
Grunt vatten320%
Klyfta9920%
Kullar250%
Sand230%
Skog250%
Slätt140%
Snö320%
Svampdunge250%
Träsk320%