Wesnoth logo
Wesnoth Units database

Eventyrer

(image)

Riddere af ædleste byrd, eventyrer har svoret deres styrke ikke til kongen eller kronen, men til et ideal; et ideal af ridderlighed, og tjeneste for det gode. De tjener i verdens hære, men deres loyalitet ligger ofte hos deres egne; hemmelige, monarkiske ordener som krydser politiske og kulturelle barrierer. Regenter er undertiden urolige over dem, for eventyrens loyalitet er kun så stærk som sin leders hæderlighed. Det har ført de mere ambitiøse indenfor det mere grå område til enten at bagvaske eller opløse disse grupper, eller mere sjældent, at skabe bevidste afledninger for at holde disse ellers pålidelige og loyale tropper i tjeneste.

Eventyrer er normalt ikke ligeså frygtede som storriddere som leder de fleste hære, men de er førsteklasses krigere alligevel. Desuden giver deres klogskab og hellighed dem andre evner. En eventyrer er meget magtfuld i magisk kamp eller unaturlige ting, og de fleste har evner indenfor medicin og helbredelse.

Specielle bemærkninger: Brugen af et stormangreb fordobler både den skade som bliver forvoldt og den skade som modtages; dette gælder ikke forsvarsmæssig gengældelse. Denne enheds magiske angreb gør umådelig skade til magiske skabninger, og også til nogle levende skabninger. Denne enhed kan udføre grundlæggende helbredelse.

Forfremmes fra: Ridder
Forfremmes til:
Pris: 58
L: 65
Bevægelse: 8
EP: 150
Level: 3
Sindelag: hæderlig
IDPaladin
Evner: helbreder +4
(image)sværd
magisk
8 - 5
nærkamp
(image)lanse
stik
15 - 2
nærkamp
storm
Modstandskræfter:
klinge20%
stik-20%
slag30%
ild0%
kulde0%
magisk60%
TerrænBevægelsesprisForsvar
Bakker240%
Bjerge9920%
Champignonskov420%
Dybt vand9920%
Græseng140%
Hule420%
Hulemur9920%
Kløft9920%
Landsby140%
Lavt vand420%
Sand230%
Skov330%
Sne230%
Sump420%