Wesnoth logo
Wesnoth Units database

srebrni mag
Srebrna maga

(image) (image)

Mnoga putešestvija kojima mag može krenuti u svom proučavanju, vode do zapanjujuće različitih krajeva. Često viđeni kao mudraci, ili lutajući mistici, srebrni magovi delaju po planovima neshvatljivim čak i svojim sopstvenim kolegama. Iako korisni magisterijumima koji ih najmljuju, ostaju nekako podvojeni.

Srebrni magovi imaju, u stvari, sopstveni red u staležima magova, koji prikriva izvesne tajne od svojih savremenika. Jedna od takvih je sposobnost da prelaze velike udaljenosti brže nego što bi iko to mogao učiniti peške. Članovi reda srebrnih magova svesrdno odbijaju raspravu o načinima postizanja ovog, čak i sa drugim magovima. U retkim prilikama kada su drugi uspeli da zađu u njihove poslove, brzo bi napuštali takva nastojanja, da više nikad ne progovore o tome.

Srebrni magovi su često fizički vičniji od ostalih magova, i njihove su mogućnosti na bojištu neosporne — ako neko uspe da pritera maga da ih upotrebi.

Posebne napomene: Srebrni magovi su dobro prilagođeni svojoj magičnoj prirodi i vrlo su otporni na ne-fizičke napade. Ova jedinica poseduje magične napade, kojima su uvek dobri izgledi da pogode protivnika. Ova jedinica se može teleportovati između između bilo koja dva prazna sela u posedu svoje strane.

Information

napreduje iz: crveni mag
može postati:
košta: 59
UP: 48
Kretanje: 6
IP: 150
Level: 3
poredak: neutralan
IDSilver Mage
sposobnosti: teleportacija

Napadi (damage - count)

(image)štap
bliski
7 - 2
udar
(image)projektil
odstupni
9 - 4
vatra
magičnost

otpornosti

(icon) sečivo0% (icon) proboj0%
(icon) udar0% (icon) vatra50%
(icon) mraz50% (icon) volšebni20%
 
(portrait)
 
(portrait)

teren

trošak kretanja
terenodbrana
(icon) brda250%
(icon) duboka voda-0%
(icon) gljivarski gaj250%
(icon) klizavica320%
(icon) močvara320%
(icon) obalski greben230%
(icon) pesak230%
(icon) pećina240%
(icon) planine360%
(icon) plitka voda320%
(icon) rascep-0%
(icon) ravnica140%
(icon) selo160%
(icon) zamak160%
(icon) šuma250%