Wesnoth logo
Wesnoth Units database

сребрни маг
Сребрна мага

(image) (image)

Многа путешествија којима маг може кренути у свом проучавању, воде до запањујуће различитих крајева. Често виђени као мудраци, или лутајући мистици, сребрни магови дјелају по плановима несхватљивим чак и својим сопственим колегама. Иако корисни магистеријумима који их најмљују, остају некако подвојени.

Сребрни магови имају, у ствари, сопствени ред у сталежима магова, који прикрива извјесне тајне од својих савременика. Једна од таквих је способност да прелазе велике удаљености брже него што би ико то могао учинити пјешке. Чланови реда сребрних магова свесрдно одбијају расправу о начинима постизања овог, чак и са другим маговима. У ријетким приликама када су други успјели да зађу у њихове послове, брзо би напуштали таква настојања, да више никад не проговоре о томе.

Сребрни магови су често физички вичнији од осталих магова, и њихове су могућности на бојишту неоспорне — ако неко успе да притјера мага да их употријеби.

Посебне напомене: Сребрни магови су добро прилагођени својој магичној природи и врло су отпорни на не-физичке нападе. Ова јединица посједује магичне нападе, којима су увијек добри изгледи да погоде противника. Ова јединица се може телепортовати између између било која два празна села у посједу своје стране.

Information

напредује из: црвени маг
може постати:
кошта: 59
УП: 48
Кретање: 6
ИП: 150
Level: 3
поредак: неутралан
IDSilver Mage
способности: телепортација

Напади (damage - count)

(image)штап
блиски
7 - 2
удар
(image)пројектил
одступни
9 - 4
ватра
магичност

отпорности

(icon) сјечиво0% (icon) пробој0%
(icon) удар0% (icon) ватра50%
(icon) мраз50% (icon) волшебни20%
 
(portrait)
 
(portrait)

терен

трошак кретања
теренодбрана
(icon) брда250%
(icon) гљиварски гај250%
(icon) дубока вода-0%
(icon) замак160%
(icon) клизавица320%
(icon) мочвара320%
(icon) обалски гребен230%
(icon) пећина240%
(icon) пијесак230%
(icon) планине360%
(icon) плитка вода320%
(icon) равница140%
(icon) расцеп-0%
(icon) село160%
(icon) шума250%